Translate

vrijdag 29 maart 2013

Is `s avonds eten niet slecht voor je?

Er wordt vaak gezegd dat s`avonds eten dik maakt.
Als je inderdaad de hele dag door al hebt gegeten en dan laat in de avond er nog een lading calorieen overheen gooit dan is dat zeker niet goed voor je.
Als je echter periodiek vast dan maakt het helemaal niet uit wanneer je eet.
Ikzelf eet tussen 18:00 en 23:00 omdat dat nu eenmaal het gezelligst is maar het is dus ook een optie om net als Tibetaanse monniken enkel in de ochtend te eten.

Laten we even kijken wat de Hodge twins erover te zeggen hebben.





Nou Fijne paasdagen......en let the good things roll !!


donderdag 28 maart 2013

Bio-Hack je buikspieren met de kotsende kat.

Voor velen die dieten of sporten is een six-pack de ultieme droom.
Tsja aan schoonheidsidealen valt weinig te veranderen.
Ik zie in de gym de buikspiercorner vol met mensen die zich verliezen in eindeloze series van sit ups, crunches, leg raizes etc etc....  Dit na zich eerst een uur te hebben uitgeput met cardio "zogenaamd om vet te verbranden".
Jaar na jaar.... veel pain en no gain.

Kijk, iedereen heeft die buikspieren al, alleen zie je ze bij de meeste mensen niet omdat er een laag vet overheen zit.
Dus als je je gewoon aan de simpele regels van Fast 5 houdt. Komt die six pack vanzelf...ja ook bij mij op mijn 44 ste komt ie gewoon weer spontaan oppoppen :-)

Natuurlijk is het wel belangrijk om ook je buikspieren mee te trainen als je aan krachttraining doet.
Dit kan echter veel efficienter als je ze van binnenuit traint.

Hoe je dit doet leerde ik in het boek Body een lijfboek van Tim Ferriss.
Hij noemt de oefening Cat vomit.
In onderstaand filmpje wordt alles netjes uitgelegd... 10 herhalingen per training is ruim voldoende.
succes!!!





woensdag 27 maart 2013

Periodiek vasten op Dr. Jones TV


Periodiek vasten verhoogt je hoeveelheid groeihormonen tot 2000%



.....en dit verklaart ook waarom ik met 2 x 1 uur krachttraining met middelzware belasting meer bereik dan anderen die zich uren lang kapot trainen.

maandag 25 maart 2013

Enkele andere voordelen van periodiek vasten.

Hoewel het meeste wetenschappelijk onderzoek mbt vasten tot nu toe met ratten en muizen is verricht, zijn er toch wel zeer sterke aanwijzingen dat de positieve resultaten die daar werden gemeten uiteindelijk ook op de mens van toepassing zullen zijn.
Gelijkaardig onderzoek op mensen zal echter nog jaren in beslag nemen, is het dan wel zo verstandig om hier op te wachten?

Behalve een snellere vetverbranding biedt periodiek vasten bij knaagdieren alvast de volgende voordelen:

1) Bescherming en versterking van de hersenencellen

2) Een boost van spiergroei na de training

3) Een vermindering van tumorgroei en ondersteuning van tumorbehandeling

4) Een langer leven in het algemeen

5) Verbeteren van de insulinegevoeligheid

6) Een boost voor je celvernieuwing


Wellicht is het dus toch interessant om een aantal vooroordelen en verouderde ideeen te laten varen?

zondag 24 maart 2013

Extra calorieën verbranden door de kou.

Het is waarschijnlijk de koudste 24 maart ooit gemeten...en dit geeft je de kans om nog even deze bio-hack te proberen.
Door je bloot te stellen aan kou gaat je lichaam  namelijk veel meer calorieën verbruiken.
Je lichaam zal er alles aan doen om je temperatuur op niveau te houden. Door je dus bloot te stellen aan kou wordt de oven voor een paar uur extra opgestookt.

Van Wim Hof leerde ik al dat het beter is om koud te douchen...dit is namelijk bevorderlijk voor de bloedcirculatie. Een nuttig bijeffect is echter dat je nog uren na je koude douche extra calorieën verbrandt (naar schatting zo een 25% extra)


Af en toe een ijsbad is goed voor je.

Van Thimothy Ferris leerde ik in the 4 hour body de techniek om een half uur een koelelement in de nek te leggen en zo extra calorieën te verbranden.

Nasa wetenschapper Ray Cronise legt in onderstaand filmpje helemaal uit hoe het precies werkt.



Het hoeft ook niet allemaal heel spectaculair te zijn, de thermostaat thuis een paar graadjes lager, een laagje kleding of een deken minder kunnen er al voor zorgen dat je overall meer calorieën gaat verbranden.

vrijdag 22 maart 2013

...en mijn ontbijt dan??

Het Engelse Breakfast  staat eigenlijk voor Break Fast ....net zoals in het Duitse Frühstück dus gewoon het eerste deel betekent...de eerste maaltijd van de dag dus.
Ontbijten betekende origineel eigenlijk beginnen te bijten en ook hier is de connectie met de vroege ochtend pas veel later gelegd.


Maar waarom dan zo vroeg ontbijten?
De maaltijd van de avond tevoren is nog maar net de dunne darm uit als je s` ochtends een nieuwe lading voedsel tot je neemt....er is in dat geval dus absoluut geen sprake van het breken van een vasteperiode, immers je lichaam gebruikt dan ook nog steeds glucose van de vorige maaltijd als brandstof.

Zodra de glucosetoevoer van je laatste maaltijd is opgebruikt, gaat je lichaam je opgeslagen vetvoorraden als energiebron gebruiken....dus tot je volgende maaltijd ben je vanaf dat moment van nature een pure vetverbrandingsmachine. Het is dan ook van belang om deze periode zo veel mogelijk op te rekken.

O ja...en vergeet de mythe dat je door kortstondig vasten spiermassa verliest, je lichaam begint pas je spiermassa aan te spreken als je minimaal 48 uur helemaal niets hebt gegeten.
Dus ook al staan de mensen om mij heen er soms raar van te kijken....ik ontbijt tegenwoordig op zijn vroegst om 18:00.

donderdag 21 maart 2013

Maximaliseer je trainingsresultaat met Fast-5

Fast-5 werkt uitstekend in combinatie met fitness & krachttraining.
Om zoveel mogelijk vet te verbranden op korte tijd is het belangrijk om vastend te sporten
en vervolgens nog eens 1 tot 2 uur te vasten, de after burn zal dan volledig uit je opgeslagen vet putten...en dan gaat het echt hard :-)
Breek vervolgens je vaste met een proteïneshake.
Uit body building kringen hoor ik dat een whey shake en creatine je vasten niet breekt...het is dus een optie om dit vlak na de training te nuttigen en vervolgens door te vasten.
Is je voornaamste doel om spieren op te bouwen, zorg dan voor een calorieën surplus van ongeveer 10% op de dagen dat je traint.

Onderstaand een filmpje van de HodgeTwins, ook wel fasting twins genoemd.
Ze zijn niet altijd even subtiel, het zal nog ff duren voor zij hun doctoraal halen maar ervaringsdeskundigen kun je hen zeker wel noemen....veel plezier.

The HodgeTwins




woensdag 20 maart 2013

Kan je echt alles onbeperkt eten met Fast-5?

Ja...in principe wel.
Echter wil ik daar wel de kanttekening bij maken dat je je gewenste  resultaat veel sneller zal bereiken als je kiest voor zoveel mogelijk gezonde, koolhydraatarme voeding.
Ik kan je echter verzekeren dat als je eenmaal een tijdje bezig bent....je niet elke dag 2 slagroomtaarten zal willen verorberen.

Naar mijn idee is een combinatie met een paleovoedingswijze de meest optimale mix maar periodiek vasten is eigenlijk geen dieet op zich en alle voedingsgewoonten ...zowel religieus als dieettechnisch geinspireerd zijn perfect te combineren met Fast-5.


The evolution of man

Zelf ben ik een echte bourgondier en daarom past fast-5 uitstekend bij mij.
Ik hou van lekker eten en een heerlijk wijntje op zijn tijd en dank zij periodiek vasten kan ik toch een atletisch lichaam behouden...en verder verbeteren. Wil je echter zeer snel afvallen dan is extra calorieenrestrictie aangeraden.

Wel blijft het belangrijk om er vooral voor te waken ook voldoende groenten en fruit te eten...maar zoals ik al aangaf ga je daar na een tijdje vanzelf naar verlangen.
Ook zou ik adviseren om je voeding aan te vullen met voldoende natuurlijke voedingssupplementen ...just to make sure.

dinsdag 19 maart 2013

Een extra Bonus van Fast-5: Sirt1 activatie

Naast een duidelijk aantoonbaar gewichtsverlies en de ogenschijnlijk spontane omzetting van vetweefsel naar spierweefsel noteerden onderzoekers ook andere positieve effecten bij mensen die periodiek vasten.
Zo verdwijnen een te hoge bloeddruk, astmatische problemen, hartritmestoornissen en allerlei ontstekingen en allergieën in vele gevallen als sneeuw voor de zon.

Wetenschappers hebben ondertussen ontdekt dat periodiek vasten het Sirt-1 gen activeert.
Sirt-1 is een overlevings-gen dat het menselijke lichaam als het ware reset.
Onderzoek bij muizen toont aan dat SIRT 1 betrokken is bij het tegengaan van veroudering, en een rol speelt bij het voorkomen van Diabetes Type 2.

Sirt1

Ondertussen is de farmaceutische industrie druk doende om Sirt-1 activators te maken, hiermee hoopt men door activatie van het gen succesvol allerlei verouderings- en metabole ziekten alsook tot nu toe onbehandelbare ontstekingen te kunnen genezen.

Dank zij Fast-5 hoef je hier gelukkig niet op te wachten; periodiek vasten activeert het gen op natuurlijke wijze en zorgt er voor dat je lichaam opnieuw herstelt en verjongt.

Is dat gaaf of is dat gaaf ?

Waarom werkt Fast-5?

Eigenlijk is een mens gewoon niet gemaakt om 3 keer per dag te eten...laat staan 6 keer per dag zoals sommige dieetgoeroes propageren.
Doordat je energie continu wordt gebruikt om te verteren, loop je zowat de hele dag in een comateuze toestand rond.
Door Intermittent Fasting ga je je lichaam trainen om opgeslagen vet te verbranden in plaats van glucose uit voeding te gebruiken.
De energie die hierdoor vrij komt is veel internser maar ook gelijkmatiger dan de energie die je uit glucose haalt.
Je kan hierdoor een rushachtig, zelfs extatisch gevoel krijgen...dit is volkomen normaal.
Voor sommige mensen is het een echte openbaring om zich voor het eerst in hun leven eens echt goed te voelen.

In het begin heb je misschien de neiging om je vaste te breken met een vreetkick.



 

Geeft hier gerust aan toe, ....en geniet ervan...het beinvloedt je resultaat niet noemenswaardig, zolang je maar op tijd ( na 5 uur) stopt.
Na een paar dagen verdwijnt ook die neiging en gaatga je vanzelf intuitief verlangen naar de voedingsstoffen die je echt nodig hebt.

maandag 18 maart 2013

Hoe beginnen met Fast-5?

Het kan best dat het idee je een beetje vreemd overkomt...dat is normaal. Ikzelf heb alles eerst een weekje laten bezinken vooraleer  ik de knoop doorhakte en zelf op Fast-5 overschakelde.

Ik stel voor dat je eerst het E-book van dokter Herring erop naleest. Hierin wordt alles wetenschappelijk onderbouwd en zo kun je ook langzaam aan het idee wennen. Je kan het E-book gratis downloaden door hier te  klikken.

download het gratis Fast-5 Ebook

Wil je toch meteen van start gaan? Dat kan, hou er wel rekening mee dat het Fast-5 wordt afgeraden aan diabetes patiënten en zwangere vrouwen.
De snelste weg is om meteen op het Fast-5 ritme over te stappen. Hou rekening met een aanpassingsperiode van ongeveer 4 dagen. Gedurende deze 4 dagen zou je een hongerig gevoel kunnen hebben en je humeur kan even wat beneden peil zijn. Wees gerust...dit gaat snel over. Na een paar dagen zal je je plotseling veel energieker gaan voelen en je zal merken dat je ook plotseling veel helderderin je hoofd bent. ( hoe dit komt leg ik je later uit).

Trek je het lange vasten niet meteen...ieder mens is uiteindelijk anders, dan is het een optie om je vastentijd langzaam te verlengen en je eetvenster stelselmatig te verkleinen. Zo zou je elke dag je ontbijt een half uur of een uur later kunnen nuttigen.
Denk eraan.....uiteindelijk is je doel om pas vrij laat op de middag of de vroege avond je eerste maaltijd te nuttigen en je eetvenster voor het slapengaan te sluiten. Op zich maakt het niet uit wanneer je je eetvenster precies opent, werken doet het altijd, maar ervaring leerde mij dat later eten een sneller effect geeft.
Ga er even mee experimenteren en rek je grenzen langzaam op als je dat een prettiger idee vindt.
Loop je ergens tegen aan ...laat het gerust weten, ik help je graag.

Stel je voor.....

Stel je voor dat er een levensstijl zou bestaan die je in staat stelt om met alle gemak een strak atletisch lichaam te krijgen zonder een beperking van wat je mag eten en drinken.
Stel je voor dat deze levenswijze geen zware lichamelijke inspanningen vereist maar dat dergelijke inspanningen wel met een drievoudig resultaat worden beloont als je ze wel doet.
Stel je voor dat deze levensstijl bovendien bescherming zou bieden tegen zowat alle moderne beschavingsziekten en deze in vele gevallen zelfs zou kunnen terugdraaien.

Klinkt het bijna te mooi om waar te zijn?
Dan komt nu het goede nieuws....het kan...en op deze site wil ik je zoveel mogelijk informeren over de levensstijl die Intermittent Fasting ( periodiek vasten )  heet.

Er zijn verschillende methodes in periodiek vasten maar ikzelf hanteer de Fast 5 methode omdat deze overall de meest snelle en spectaculaire resultaten biedt.

De basis is zo simpel dat ik het in 1 zinnentje kan samenvatten.
Eet gedurende een tijdsspanne (venster) van 5 uur alles wat je wil....en vervolgens 19 uur niets.
Toen ik dit voor het eerst las...dacht ik net zoals jij nu dat dit een buitengewoon moeilijke klus zou gaan worden.
Niet zo gek want ten eerste gaat het in tegen alle heilige huisjes die de voedingsindustrie decennialang hebben opgeworpen om toch maar zoveel mogelijk voedsel aan de man te brengen.
Bovendien heeft diezelfde industrie er alle baat bij om de methode dood te zwijgen...immers aan gezonde en bewuste mensen valt nu eenmaal veel minder te verdienen dan aan volgepropte kuddebeesten.
Anyway..genoeg gefilosofeerd.
Ik laat eerst dokter Bert Henning, de ontdekker van Fast 5 aan het woord:



!!! Wil je het effect nog versterken...combineer dan met Shangri-la..klik hier